URZĄDZENIA DO OBRÓBKI TERMICZNEJ

Do urządzeń przeznaczonych do obróbki termicznej, które są niezbędnym elementem wyposażenia gastronomii, należą m. in.
Trzony kuchenne elektryczne (płytowe, caramiczne, indukcyjne) i gazowe, z piekarnikiem lub bez, piekarniki elektryczne i gazowe, płyty bezpośredniego smażenia elektryczne i gazowe, patelnie, , kotły warzelne elektryczne, gazowe i parowe, bemary, taborety podgrzewacze elektryczne i gazowe, frytownice, warniki do gotowania makaronów. Urządzenia te mogą pracować jako niezależne elementy ustawione na stołach roboczych lub zestawione w ciągu technologicznym (linia lub wyspa).

PIECE KONWEKCYJNO-PAROWE
Piece konwekcyjno - parowe należą do jednych z najwazniejszych urządzeń w profesjonalnej kuchni. Piece są mają szeroki wachlarz zastosowań, często zastępując tradycyjne urządzenia takie jak trzony kuchenne, grille, patelnie, piekarniki. Pieck konwekcyjno - parowy przystosowany jest do wielu czynności takich jak: gotowanie, duszenie, smażenie, pieczenie, odgrzewanie.  Możliwe jest sporządzenie wielu potraw jednocześnie, bez obawy przenikania zapachów.

 
URZĄDZENIA CHŁODNICZE
Urządzenia chłodnicze i mroźnicze zaplecza gastronomicznego w naszej ofercie obejmują między innymi
szafy chłodnicze (0º do +7°C) i niskotemperaturowe (-18º do -20ºC), witryny chłodnicze (0º do +10ºC) i niskotemperaturowe (-16º do -18ºC), szafy dwutemperaturowe, stoły chłodnicze, lady i regały chłodnicze, dystrybutory do lodów, szybkoschładzarki i zamrażarki szokowe, witryny cukiernicze oraz sałatkowe, i inne urządzenia chłodnicze, które stanowią niezwykle ważne wyposażenie gastronomii.
ZMYWARKI
Zmywarki dla profesjonalnej 
gastronomii można podzielić na: podblatowe zmywarki do szkła oraz do naczyń, zmywarki gastronomiczne kapturowe wyprodukowane z myślą o maksymalnej wydajności, zmywarki do garów i przyborów kuchennych 
przystosowane do pracy przy dużym obciążeniu. Idealne do cukierni, piekarni oraz restauracji - tam gdzie jest wymagana jakość i dokładność mycia, oraz zmywarki tunelowe o bardzo dużych wydajnościach, które pozwalają one na umycie od 1800 do 5000 naczyń na godzinę.

 
URZĄDZENIA DLA MAŁEJ GASTRONOMII
Do małej gastronomii oferujemy Państwu: Frytownice, płyty grillowe, kontaktgrille, grille na kamieniach z lawy wulkanicznej, opiekacze - tostery do bułek, gyrosy, rożna i szafki podgrzewcze, urządzenia do hod dogów, naleśnikarki, gofrownice, bemary, salamandry, urządzenia do wędzenia na zimno oraz wiele innych.
KAWIARNIA I BAR
Do kawiarni i baru oferujemy wyposażenie gastronomii, bez którego nie obejdzie się żaden lokal tego typu: ekspresy ciśnieniowe, ekspresy kolbowe, młynki do kawy, kostkarki do lodu, sokowirówki, zaparzacze do kawy

 
PRODUKCJA PIZZY


Piece do wypieku pizzy,
miksery spiralne do zagniatania ciężkiego ciasta, stoły do pizzy, stoły chłodnicze, urządzenia do cięcia jarzyn , sera i wędlin, formy do pizzy, łopaty i inne urządzenia niezbędne dla pizzerii.

MEBLE ZE STALI NIERDZEWNEJ
Szeroka gama mebli oraz urządzeń wykonanych z wysokogatunkowej stali nierdzewnej. W ofercie między innymi: rekały, szafy, blaty, stoły, wózki kelnerskie. Proponujemy również ciągi wydawcze i okapy wentylacyjne. 

 
ŚRODKI CZYSTOŚCI
W naszej ofecie znajdują się wysokiej jakości środki chemiczne, m. in. płyny myjące i nabłyszczające do zmywarek, środki do czyszczenia i pielęgnacji urządzeń ze stali niwerdzewnej, tabletki odkamieniające do ekspresów, środki do mycia piekarników. Dla oszczędności i Państwa wygody proponujemy również profesjonalne urządzenia dozujące.
SZKŁO I PORCELANA
Miło nam poinformować, iż od stycznia 2015 wzbogaciliśmy naszą ofertę o szkło, porcelanę oraz sztućce. W ofercie znajdziecie Państwo m. in. zastawy stołowe, sztućce, serwetniki, świeczniki, cukiernice, zestawy do przypraw, wazony, młynki do przypraw, wazy, sosjerki, bulionówki, filiżanki, półmiski owalne, półmiski okrągłe, salaterki, rawiery, imbryki, podgrzewacze do herbaty. Tego typu wyposażenie gastronomii doskonale sprawdzi się w lokalu o każdym profilu.





 



<< POWRÓT DO STRONY POPRZEDNIEJ
© Lemon Group